Ana içeriğe atla

1. Sınıf Tıp öğrencilerimiz beyaz önlüklerini giydi

28.03.2017

Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Uluslararası Tıp Fakültesi 1. Sınıf öğrencileri, “Geleceğin Doktorları 2022” töreninde beyaz önlüklerini giydi.

e5a8-4b59-b193-4b2433446ad1-Onluk_Giyme_Toreni2017.jpg

Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Uluslararası Tıp Fakültesi 1. Sınıf öğrencileri için düzenlenen “Geleceğin Doktorları 2022” önlük giyme töreni Kavacık Güney Yerleşkesi Konferans Salonunda yapıldı. Törene Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Naci Karacaoğlan, Uluslararası Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülkadir Ömer’in de aralarında olduğu akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören öğrencilerin hazırladığı müzik dinletisi ile devam etti.

“UYKUSUZ GECELERİ TAHAHHÜT ETTİNİZ”
Törende konuşan Uluslararası Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdülkadir Ömer, beyaz önlük giymenin tıp öğrencisi için hekimlik yolunda önemli basamaklardan biri olduğunu söyledi. Hekimliği seçen tıp öğrencilerinin uykusuz geceleri, ailesi ve arkadaşlarından uzak kalmayı taahhüt ettiğine işaret eden Prof. Ömer, hekimlerin kaliteli, samimi, güvenilir, merhametli ve işini iyi yapan insanlar olması gerektiğini savundu.

“TIP MESLEĞİ HATA KABUL ETMEZ”
Tıp eğitiminin zor olduğunu ifade eden Tıp Fakültesi dekanı Prof. Dr. Naci Karacaoğlan ise ‘Geleceğin Doktorları 2022’ ifadesinin öğrenciler için mezuniyet garantisi anlamına gelmemesi gerektiğini vurguladı. Dijitalleşen çağda öğrencilerin mutlaka tıp literatürünü takip etmeleri gerektiğini hatırlatan Karacaoğlan, “Tıp öğrencileri için yaşam boyu eğitim zorunludur. Tıp mesleği hata kabul etmez. Hiçbir tolerans yoktur. Her biriniz iyi birer hekim olmak zorundasınız” diye konuştu.

Son Güncelleme Tarihi: 08/03/2023 - 15:45