Alkin, Suudi-İran gerginliğinin arka planını anlattı

05.01.2016

Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin, Suudi Arabistan ve İran arasında yaşanan gerginliği; ABD’deki eski Bush yönetiminin Orta Doğu üzerin..

c-b4307b265f07-NTV_Para_Alkin_2016.jpg

Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin, NTV’de Suudi Arabistan ve İran arasında yaşanan krizi değerlendirdi. Berfu Güven’in sunucu olduğu programda Alkin, mevcut krizi eski ABD Başkanı George Bush döneminde Orta Doğu üzerinde planlanan senaryoların sonuçları olarak değerlendirdi. ABD’nin İran’ın bölgede tek Şii gücü olmasını istemediğini ifade eden Alkin, Saddam Hüseyin’in devrilmesinin ardından merkezi yönetime Şiilerin getirilmesini ABD’nin İran’daki Şii gücünü azaltma girişimi olarak yorumladı. ABD’nin bu düşüncesinin ters teptiğini ifade eden Alkin, İran’ın bölgedeki etkisinin azalmadığını, tam tersine Irak’taki merkezi hükümet ve Suriye’deki Beşar Esed üzerinden İran’ın Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerinin hoşlarına gitmeyecek alanlar oluşturduğunu söyledi.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 10:02