Arap ülkelerinden öğrenciler Medipol’de sertifikalarını aldı

22.08.2016

Suriye, Irak, Mısır, Filistin ve Cezayir gibi 8 farklı Arap ülkesinden 90 öğrenci, Medipol Üniversitesi’nde düzenlenen İstanbul Yaz Akademisi’nden mezun oldu.

ap_Ulkelerinden_Ogrenciler_Diploma.jpg

Medipol Üniversitesi’nin Suriye, Irak, Mısır, Filistin ve Cezayir gibi Arap ülkelerinden öğrencilere yönelik düzenlediği İstanbul Yaz Akademisi, 90 öğrencinin katılımıyla tamamlandı. Medipol Üniversitesi Medipolis Araştırma Merkezi ve Sürekli Eğitim Merkezi işbirliğiyle Haliç Yerleşkesinde düzenlenen törende öğretim elemanları ve öğrencilerin yanı sıra Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de konuk olarak yer aldı. Akademide bugüne kadar T.C. Başbakan Başdanışmanı Ömer Faruk Korkmaz, Medipol Üniversitesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Abdurrahman Babacan, Yrd. Doç. Dr. Hatice Deniz Genç, Filistin’den Abdullah Marouf, Suriye’den Mutia Butain, Mısır’dan Ayman Nour, Katar’dan Abdurrahman Yusuf ve Türkiye’den Halit Bekiroğlu’nun da aralarında olduğu isimler dersler verdi. Akademinin son dersinde ise Medipol Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bekir Berat Özipek, katılımcı öğrencilerle programın içeriğine ve işleyişine dair konuları ve geleceğe dönük yeni program önerilerini konuştu. Katılımcılara sertifikalarını takdim eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise Türkiye’nin kendi içine sıkışmış ve sadece kendi gündemi olan bir ülke olmadığını, inancı ve coğrafi konumu dolayısıyla Türkiye’ye çok büyük sorumlulukların yüklendiğini söyledi.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 11:08