Dr. Erten, BREEAM Fellow unvanına sahip ilk Türk oldu

22.08.2016

Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Duygu Erten, İngiliz Bina Araştırma Kurumu tarafından yeşil binalar alanında en kıdemli profesyonellere verilen BREEAM Fellow unvanını aldı. Erten, ..

f160129ec0-Duygu_Erten(1).JPG

Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Duygu Erten, İngiliz Bina Araştırma Kurumu tarafından verilen BREEAM Fellow unvanının sahibi oldu. Erten, Türkiye’de bu unvana sahip ilk kişi oldu. BREEAM Fellow unvanına sahip olabilmek için dünyanın en yaygın ve eski yeşil bina değerleme sistemi olan BREEAM’in (Bina Araştırma Kuruluşu Çevresel Değerlendirme Yöntemi) sistemlerinde akredite olmak, meslekte en az 10 yıllık tecrübeye sahip olmak, yeşil binalar alanında kapsamlı eğitim verme, uygulama ve yöneticilik tecrübesine sahip olmak şartları aranıyor.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 11:06