Dilaveroğlu: Çocuğa şiddet, ülke gündeminde yer almıyor

05.11.2015

Medipol Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Arzu Dilaveroğlu, yürütülen bazı politikalara rağmen çocuğa şiddetin ülke gündeminde yeterince yer almadığını, oysa sorunla..

0e6d5258e4a4-Arzu_Dilaveroglu_Cocuga_Siddet.jpg

Medipol Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Arzu Dilaveroğlu, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen 13. Uluslararası Türk Dünyası Sosyal Bilimler Kongresi’ne katıldı. 28-30 Ekim 2015 tarihleri arasında düzenlenen kongrede Dilaveroğlu, “Çocuğa Yönelik Şiddete İlişkin Kamu Politikaları: Türkiye Örneği” başlıklı bir bildiri sundu. TÜİK 2012 verilerine göre sadece 2012 yılında adli tıp kurumlarında cinsel istismara uğradığı gerekçesiyle yaklaşık 3 bin çocuğun muayene edildiğini dile getiren Dilaveroğlu, çocuğa şiddetin fiziksel, psikolojik, cinsel ve ekonomik olarak sürdüğünü söyledi. Devletin çocuğa şiddeti önlemeye yönelik iki farklı politikasının olduğunu ifade eden Dilaveroğlu, bunlardan birincisinin şiddeti önlemeye yönelik politikalar, ikincisinin ise şiddet sonrası uygulanan politikalar olduğunu belirtti. Dilaveroğlu, devletin çocuğa şiddeti önlemeye yönelik politikaları yasal mevzuatla desteklediğini, ancak buna rağmen devam eden sorunun ülke gündeminde yeterince yer teşkil etmediğini ifade etti.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 11:38