Karahan: Çekirdek enflasyonda iyileşme sınırlı

25.08.2016

Enflasyonun Haziran ve Temmuz aylarında yeniden hareketlendiğini ifade eden Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Karahan, bu yıl çekirdek enflasyonda sınırlı bir iyileşme yaşandığını ..

c14-439c-823c-5dd87844e12a-TRTWorld_Karahan.png

Medipol Üniversitesi Ekonomi ve Finans Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hatice Karahan, TRT World ekranlarında yayınlanan Money Talks programının konuğu oldu. Merkez Bankası faiz indirimi ve enflasyonlar hakkında değerlendirmelerde bulunan Karahan, Merkez Bankası’nın sadeleştirme hedefi doğrultusunda ölçülü adımlar atmayı hedeflediğini söyledi. Para Politikası Kurulu’nun yapmış olduğu indirimin faiz koridorunun üst bandında olduğunu hatırlatan Karahan, izlenmesi gereken daha önemli bir göstergenin ağırlıklı fonlama maliyeti olduğunu ifade etti. Manşet enflasyonun Haziran ve Temmuz aylarında yeniden hareketlendiğini belirten Karahan, bu yıl çekirdek enflasyonda sınırlı bir iyileşme yaşandığını da sözlerine ekledi.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 10:50