Özkır, Türkiye’nin Cerablus’a girme nedenlerini sıraladı

26.08.2016

Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yusuf Özkır, Türkiye’nin Cerablus Harekâtını başlatma sebebini Suriye’den gelen terör tehdidi, sınır güvenliği, muhtemel bir göç dalgası ve Arap coğ..

4b3e-a21b-7513df7a81b0-YusufOzkir_Program.jpg

Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yusuf Özkır, Ülke TV’de yayınlanan Dünya Gündemi programının konuğu oldu. “Fırat Kalkanı” olarak adlandırılan Türkiye’nin Cerablus Harekâtını ele alan Özkır, Türkiye’nin bu hareketi yapmasının 4 nedeni olduğunu söyledi. Özkır bunları, Türkiye’nin Suriye topraklarından gelen terör tehdidini önlemek, bölgedeki sınır güvenliğini sağlamak, muhtemel yeni bir göç dalgasının önüne geçmek ve Türkiye ile Arap coğrafyası arasına PKK aracılığıyla çekilmeye çalışılan duvarı önlemek şeklinde sıraladı. Türkiye’nin Cerablus’ta DAİŞ’e yaptığı harekât sonrasında ilk tepkinin PYD lideri Salih Müslim’den geldiğine dikkat çeken Özkır, Suriye’de DAİŞ’i vurmanın hem PYD’yi hem de Esed’i vurmak anlamına geldiğini öne sürdü. Özkır, DAİŞ’in Suriye’de ılımlı muhaliflerin önüne kesmek için bir kaldıraç olarak kullanıldığını da sözlerine ekledi.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 10:49