‘Sessizliğin Sesi: Hemşireler’ Sempozyumu yapıldı

18.05.2017

‘Sessizliğin Sesi: Hemşireler’ Sempozyumu Medipol Üniversitesi Konferans Salonunda yapıldı.

Hemsirelik_Sempozyumu.jp

Kavacık Güney Yerleşkesinde gerçekleşen sempozyuma akademisyenler, hemşireler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Medipol Üniversitesi Hastanesi Eğitim Hemşiresi Rabia Yaman ve öğrenci Oğuzhan Karaman’ın sunuculuğunu üstlendiği programın açış konuşmasını Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Kunter yaptı. Kunter, bugünkü hemşirelik mesleği algısının geçmişe kıyasla çok daha iyi olduğunu söyledi. Kunter, “Hemşireler 30 yıl önce tansiyon ölçen ve enjeksiyon yapan kişiler olarak algılanırdı. Ancak eğitim için ABD’ye gittiğimde hemşireliğe dünyada çok farklı bir gözle bakıldığını gördüm. Bugün artık hemşirelerimiz hak ettikleri yere kavuşuyor” dedi.

“HEMŞİRE GÖRÜNCE AKILLARA SUS İŞARETİ GELMESİN”

Kunter’in ardından konuşan Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nihal Sunal ise meslekler tanımlanırken genellikle deneyimlerin ve görülen figürlerin baz alındığını söyledi. Sunal, “Hemşire görünce insanların akıllarına ‘sus’ işaret yapan figür geliyor. Diyoruz ki bizleri gördüğünüzde ‘sus’ yerine ‘sessizliğinizi duyuyorum’ ifadesi aklınıza gelsin. Bu bakımdan yaptığımız işleri bir şekilde ortaya koymak zorundayız.” diye konuştu. Sempozyumda açış konuşmalarının ardından ‘Duy Beni!’ isimli farkındalık etkinliği ve içerisinde sokak röportajlarının yer aldığı video gösterimi yapıldı. Oturumlarda ise İstanbul Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Duygu Gözen ‘Sessiz Sakin, Suskun Çocuk’, Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümü Araştırma Görevlisi Figen Eroğlu Ada ‘Engellilerin Sessiz Dili’, Belgesel Yapımcısı Tülay Gökçimen ‘Sessiz Göç’, Avukat Funda Işık Özcan ‘Kadınların Fısıltılarını Duy’, Evde Bakım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aynur Dik ise ‘Evdeki Sessizlik-Evin Sessizliği’ konularını ele aldı. Sempozyum ‘Kaldırımın Çocukları’ isimli tiyatro gösterisi ile tamamlandı.

Son Güncelleme Tarihi: 08/03/2023 - 14:57