Silahtaroğlu: İnternet tıklama verileriyle cinsiyet tahmini mümkün

05.11.2015

Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Silahtaroğlu, veri madenciliği teknolojisi sayesinde internette elbise ve ceket arayan kişilerin genellikle..

Gokhan_Silahtaroglu_Geleneksel_Persembe_Toplantilari

Medipol Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Silahtaroğlu, Geleneksel Perşembe Toplantıları kapsamında “Büyük Verilerin (Big Data) Veri Madenciliği Yöntemleriyle Analizi: Uygulamalı Tıp ve İşletme Örnekleri” konulu bir sunum yaptı. Silahtaroğlu veri madenciliğini, büyük veri setleri içerisinde gizli kalmış kullanılabilir geçerli bilgilerin çıkartılması olarak tanımladı. Kurumsal şirketlerin veri madenciliğini sorgulama, karar verme, süreç kontrolü ve bilgi yönetimi gibi alanlarda kullandığını ifade eden Silahtaroğlu, şirketlerin bu sayede geçerli birçok bilgiyi elde ettiğini söyledi. Veri madenciliği ile ilgili yapılan bir araştırmayı aktaran Silahtaroğlu, internette elbise ve ceket araması yapanların genellikle erkek olduğunun, ayakkabı, çizme ve sandalet araması yapanların ise kadın olduğunun ortaya çıkartılabildiğini söyledi.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 11:51