Sinirbilim Pusulası: Beyin-Biliş Araştırmaları Yaz Okulu sona erdi

20.08.2024

Beş gün süren ve sinirbilim alanında lisansüstü çalışma hedefi olan katılımcıların yer aldığı “Sinirbilim Pusulası: Beyin-Biliş Araştırmaları Yaz Okulu 2024” tamamlandı.

beyinarastirmaklari

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü (SABE), Sağlık Bilim ve Teknoloji Araştırmaları Enstitüsü (SABİTA) ile Türkiye Beyin Araştırmaları ve Sinirbilimleri Derneği (TÜBAS) iş birliğinde düzenlenen “Sinirbilim Pusulası: Beyin-Biliş Araştırmaları Yaz Okulu 2024” tamamlandı. Beş gün süren ve sinirbilim alanında lisansüstü çalışma hedefi olan katılımcıların yer aldığı programın açış konuşmasını Abant İzzet Baysal Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürkan Öztürk yaptı. Güney Kampüs’te gerçekleşen eğitimlerde Uluslararası Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahar Güntekin “Elektroensefalogram (EEG) Sinyal Analizi”, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lütfü Hanoğlu ise “Nörogörüntüleme ve Nöromodülasyonun Birlikte Kullanımı” ve “Beyin Zihni Nasıl İnşa Eder?” başlıklı sunumlar gerçekleştirdi. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erol Yıldırım tarafından da “Klinikte ve Araştırmalarda Kullanılan Bilişsel/Nöropsikolojik Testler ve Bilişsel Paradigmalar” ve “Bilişsel Testlerin Kâğıt-Kalem ve Bilgisayar Destekli Uygulanması” başlıklı iki ayrı eğitim icra edildi. Temel amacı sinirbilim alanındaki bilgi ve yöntem eksiklerini gidermek olan program önümüzdeki yıllarda da devam edecek.

Son Güncelleme Tarihi: 20/08/2024 - 16:39