Öğüt: Koalisyonlar sorunlara neden oldu

09.03.2017

Medipol Üniversitesi’nde düzenlenen konferansta konuşan Hukuk Fakültesi Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Selman Öğüt, Türkiye’de partiler arası koalisyonların bugüne kadar problemlere neden olduğunu, a..

G_4114.JPG

Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selman Öğüt, anayasa değişikliği ve referandum süreci hakkında Kavacık Güney Kampüsümüzde düzenlenen konferansta bir konuşma yaptı. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Can Ceylan’ın moderatörlüğünü üstlendiği konferansta Öğüt, Türk siyasetinde yürütmenin sürekli olarak bir var olma mücadelesi verdiğini söyledi. ABD’nin şu anda yasama ve yürütmeyi farklı çizgilerden çıkararak aynı çizgi dairesinde işletmeyi tartıştığını ifade eden Öğüt, her sistemde krizler çıkabileceğini, önemli olanın çözüm üretmek olduğunu söyledi. Öğüt, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin son seçimlerde yüksek oy almasının bir sebebini de “seçmenlerin koalisyonlardan korkması” olarak yorumladı.

Son Güncelleme Tarihi: 08/03/2023 - 15:51