Ana içeriğe atla

“Türk mutfağının şefleri artık alaylı değil mektepli”

25.11.2016

Medipol Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencilerinin dersine katılan yemek şefleri Yüksel Yılmaz ve Neslihan Nayır, Türk mutfağının yeni yetişen şeflerinin artık alaylı değil mektepli o..

977-841e84947064-Turk_Mutfak_Sefleri.JPG

Türk Hava Yolları’nın yemek hizmeti veren Turkish Do&Co firmasının şefi Yüksel Yılmaz ve İtalyan La Scarpetta Restoranının şefi Neslihan Nayır, Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencilerinin Türk Mutfağı dersine katıldı. Dün Kavacık Güney Yerleşkesinde gerçekleşen derste şefler Türk Mutfağını zengin kılan kültürel özellikleri ve yeni yetişen Türk şeflerin kariyer basamaklarını anlattı. Türk Mutfağı şeflerinin artık sadece uygulama ile yetişmediğini ifade eden Yılmaz ve Nayır, yeni şeflerin akademik düzeyde eğitimler alarak mutfağımızı temsil ettiğini söyledi. Yılmaz ve Nayır, eğitim alan şeflerin besini ve malzemeyi daha iyi tanıdığını ve uluslararası alanda Türk Mutfağını daha iyi temsil ettiklerini söyledi. Türk mutfağında ara sıcak çeşitlerin çok fazla olduğunu söyleyen şefler, sadece patlıcan ile 300’den fazla meze hazırlanabildiğine dikkat çekti. Aynı malzeme ile farklı bölgelerde çeşitli tarifler hazırlanabildiğinin de altını çizen şefler, Türk Mutfağının besleyici değeri ve kalorisi yüksek yemeklerden oluştuğunu belirtti.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 09:01