“İlaçta kendi kendimize yetmemiz lazım”

30.09.2016

TRT’ye konuşan Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Güzel, ilaçta dışarıya bağlı olan Türkiye’nin yıllık 5 milyar dolar harcama yaptığını; devletin, akademisyenlerin ve girişimc..

e31-8f68-d8e7dc684d49-MilliIlac_MGuzel.png

Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Güzel, bitkisel ve sentetik ilaçlarla “milli ilaç” konsepti hakkında TRT ekranlarında yayınlanan Tıbb-ı Nebevi programına konuştu. Sunucu Prof. Dr. İlhan Yıldız’ın “Türkiye’ye ait olan kaç tane ilaç var?” sorusunu cevaplayan Güzel, milli ilaç konusunda Türkiye’nin dışa bağımlı olduğunu ve patenti ülkemize ait olan sadece bir kan ürününün yer aldığını söyledi. ABD’de edindiği 20 yıllık tecrübenin ardından ülkesine hizmet etmek için Türkiye’ye geldiğini belirten Güzel, “Milli ilaç konsepti beni ciddi bir şekilde heyecanlandırdı. Ben de bu konuda bu işin bir parçası olabilirim niyetiyle geldim. İlaçta dışa bağımlı olduğumuz için yıllık 5 milyar dolar harcanıyor. Bu ciddi bir rakam ve bunu en aza indirerek, ilaçta kendi kendimize yetmemiz lazım. İlaç uzun soluklu bir iş ve bu yüzden devletin, akademisyenlerin ve girişimcilerin uzun soluklu, ciddi projeler üretmesi lazım” dedi.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 10:37