“DAEŞ, ABD’nin ve Esad’ın bölgedeki varlığını meşrulaştırıyor”

17.06.2016

Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bekir Berat Özipek, DAEŞ’in ABD’nin ve Esad rejiminin bölgedeki varlığını ve bölgede yapmak istediklerini meşrulaştırıcı bir işlev gördüğünü söyledi.

-914a-0e845d51ab8a-Berat_Ozipek_TRTHaberAci.j

Medipol Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bekir Berat Özipek, TRT Haber ekranlarında terörün uluslararası boyutunu değerlendirdi. DAEŞ’in ABD’deki Orlando saldırısını ele alan Özipek, saldırının terörün sınır tanımadığını bir kez daha gösterdiğini söyledi. Özipek, ABD’nin Suriye’deki tutumunda değişikliğe gitmemiş olsaydı bugün DAEŞ tehlikesiyle uğraşmak zorunda kalmayacağını belirtti. Özipek son olarak DAEŞ’in ABD’nin ve Esad rejiminin bölgedeki varlığını ve bölgede yapmak istediklerini meşrulaştırıcı bir işlev gördüğünü kaydetti.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 11:35