TPK’den Medipol’ün çalışmasına ikincilik ödülü

08.12.2015

Medipol Üniversitesi Çocuk ve Genetik Araştırma Merkezi ekibinin QT sendromlu hastalar üzerine hazırladığı poster çalışması, Türk Pediatri Kurumu tarafından ikincilik ödülüne layık görüldü.

Genc_Pediatristler_Kongresi.JPG

Medipol Üniversitesi Çocuk ve Genetik Araştırma Merkezi ekibinin QT sendromlu hastalar üzerine yaptığı poster çalışması, Türk Pediatri Kurumu’nun düzenlediği Avrupa Genç Pediatristler Kongresi’nde ikincilik ödülü elde etti. Kongre, 4-6 Aralık 2015 tarihleri arasında Wyndham Grand İstanbul Levent Hotel’de düzenlendi. Kongrede, “Uzun QT Sendromunda Fenotipik Varyasyonlar: Tek Merkez Deneyimi” başlıklı poster çalışması ile erişilen ödülü, Çocuk ve Genetik Araştırma Merkezini temsilen Dr. İrem Yekeler aldı. Prof. Dr. Volkan Tuzcu, Doç. Dr. Celal Akdeniz, Doç. Dr. Mehmet Karacan, Dr. Elif Neslihan Tuzcu ve Dr. İrem Yekeler’in ortak hazırladığı çalışma, QT sendromlu hastaların EKG bulgularıyla konulan tanı sonuçlarının doğruluklarını inceliyor. Çalışma, genetik test olmadan QT sendromlu bir kısım hastalara EKG sonuçlarıyla tanı konulamayacağını ortaya koyuyor.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 10:13