Kanay, teknolojinin tarihsel yolculuğunu anlattı

26.11.2015

Biyoteknolog Müge Kanay, Medipol Üniversitesi Geleneksel Perşembe Toplantıları kapsamında Antik Mısır’dan günümüze teknolojinin tarihsel yolculuğunu anlattı.

Muge_Kanay_Geleneksel_Persembe_Toplantisi

Biyoteknolog Müge Kanay, Medipol Üniversitesi Geleneksel Perşembe Toplantıları kapsamında “Biyodünya ve Teknoloji” başlıklı bir konuşma yaptı. Kanay konuşmasında Antik Mısır’dan günümüze, doğa ve insan teknolojisinin tarihsel yolcuğunu anlattı. Kanay, doğada yer alan birçok canlının insanların ürettiği teknolojilere ilham kaynağı olduğunu söyledi. Eski çağlarda birçok alanda ileri düzeyde teknolojinin insanlar tarafından kullanıldığını savunan Kanay, Taş Devri döneminde gezegenleri merak edip haritalarını çıkaran bilim adamlarının olduğunu, Antik Mısır’da ise elektriğin insanlar tarafından kullanıldığını söyledi.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 10:44