Ana içeriğe atla

Toğay’ın projesine TÜBİTAK desteği

23.11.2015

Medipol Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sine Özmen Toğay’ın su ürünlerinin güveliğini test edeceği projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye layık görüldü.

a4-4f09-bad2-71f10943fe3e-Sine_Ozmen_Togay.JPG

Medipol Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sine Özmen Toğay’ın “Çiğ ve İşlenmiş Su Ürünlerinden İzole Edilen Enterokokların Gıda Güvenliği ve Bakteriyosin Üretim Potansiyeli Yönüyle Değerlendirilmesi” konulu projesi TÜBİTAK tarafından desteklenmeye layık görüldü. Projede Marmara Denizi’nde günlük olarak avlanan hamsi, sardalya, istavrit, karides, midye, lakerda ve marinat gibi su ürünlerinin gıda güvenliğine uygunluğu değerlendirilecek. Enterokok türü bakterilerin su ürünlerinde çalışılması açısından Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyacak projede, patojen bakterilerin kontrolünde kullanılabilecek “bakteriyosin” isimli maddenin de elde edilmesi hedefleniyor. Medipol Üniversitesi’nin yürüteceği proje, Onsekiz Mart, Trakya ve Niğde Üniversitelerinin ortaklığında gerçekleştirilecek.

Son Güncelleme Tarihi: 15/03/2023 - 10:48