Medipol heyeti 3. Sağlık Yönetimi Kongresi’ne katıldı

08.05.2015

Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın'ın da aralarında olduğu hocalarımız ve Medipol öğrencileri, Ankara’da düzenlenen 3. Sağlık Yönetimi Kongresi’ne katıldı.

60a-3_Saglik_Yonetimi_Kongresi.jpg

Sağlık Bakanlığı tarafından 13-16 Nisan tarihleri arasında Ankara Rixos Otel’de düzenlenen 3. Sağlık Yönetimi Kongresi’ne Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hacer Özgen Narcı, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Hayran, Hukuk Fakültesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Fulya İlçin Gönenç, Yrd. Doç. Dr. Murat Volkan Dülger, Medipol öğrenci grubu, akademisyenler, Sağlık Bakanlığı yöneticileri ve sektör temsilcileri katıldı. Kongrede sağlık yöneticilerinin yaptığı eylem ve işlemleri Doç. Dr. Fulya İlçin Gönenç özel hukuk açısından değerlendirirken Yrd. Doç. Dr. Murat Volkan Dülger ise ceza hukuku açısından ele aldı. Sağlık Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Hayran, “Yeni Sağlık Meslekleri (Hemşire Yardımcılığı vb.) ve Mesleki Sınırların Değişimi” başlıklı konuşma yaparken, Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Özgen de “Sağlıkta Regüle Edilen Rekabet Tartışmaları” başlıklı bir sunum yaptı. Sağlık sektöründe rekabetin neden regüle edilmesi gerektiği ve bunun nasıl yapılabileceği konusunda temel bilgileri aktaran Narcı, sağlıkta yönetilen rekabet politikasında gelinen noktayı, verdiği ülke örnekleri ile anlattı. Narcı, sağlık sektöründe tam rekabet kurallarının tümüyle işlemediğini, bu sebeple devletin sağlık sektörüne müdahalesinin zorunlu olduğunu ifade ederek sağlık politikası amaçlarına ulaşma aracı olarak rekabetin sağlık hizmet sunumu ve finansmanı açısından regüle edildiğini söyledi. Narcı ayrıca, sağlık hizmetleri finansmanında Amerika Birleşik Devletleri’nde doğan “yönetilen rekabet” yaklaşımının Hollanda ve İngiltere’de nasıl hayata geçirildiğine dair bilgiler verdi.

Son Güncelleme Tarihi: 17/03/2023 - 11:23