Medipol’de ‘Geleneksel ve İntegratif Tıp Çalıştayı’ düzenlendi

12.09.2018

İstanbul Medipol Üniversitesinde “Geleneksel ve İntegratif Tıp Çalıştayı” gerçekleştirildi. Çalıştayda, geleneksel ve tamamlayıcı tedavilerin klinik ve akademik uygulamaları ele alındı.

2-tip_calistayi.jpg

İstanbul Medipol Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Araştırmaları Grubu, tıp, eczacılık, beslenme diyetetik, ebelik, mühendislik gibi alanlardan geleneksel uygulamalara yönelik çalışmaları bulunan öğretim üyelerinin katılımı ile ‘Geleneksel ve İntegratif Tıp Çalıştayı’ düzenledi. Çalıştayda, geleneksel ve tamamlayıcı tedavilerin kanıta dayalı bilimsel çalışmalarla desteklenmesi gerektiği vurgulandı, alana yönelik mevzuatın geliştirilmesi ile etik kurul çalışmaları konularında fikir birliğine varıldı. Senato odasında gerçekleştirilen çalıştayda üniversitemizde açılması planlanan ‘Geleneksel ve İntegratif Tıp Yüksek Lisans ve Doktora’ programlarında uygulanacak müfredatlar ve kaynaklar ele alındı.

Son Güncelleme Tarihi: 03/03/2023 - 09:10