Dünya Fikri Mülkiyet Günü kutlandı

26.04.2018

Dünya Fikri Mülkiyet Günü kapsamında patent ve tasarım başvurularında bulunan akademisyenlerimize teşekkür plaketleri sunuldu.

d

Üniversitemizin bilim ve teknoloji üretiminde kalıcı üstünlükler kazanmasını sağlamayı amaçlayan Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) tarafından, Dünya Fikri Mülkiyet Günü kapsamında patent ve tasarım başvurularında bulunan akademisyenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür plaketi verildi. Fikri ve Sınai Haklar Uzmanı Patent ve Marka Vekili Avukat Safiye Soyupak’ın açış konuşmasını yaptığı törene Rektörümüz Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Dikbaş, Uluslararası Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji AD Başkanı Doç. Dr. Mustafa Güzel ve TTO Direktörü Dr. İlker Köse başta olmak üzere çok sayıda akademisyen ile öğrenciler katıldı. Programda konuşan Rektör Aydın, yeni bir üniversite olmalarına rağmen proje yapabilirliğin farkına vardıklarını söyledi. Medipol bünyesinde üretilen fikirlerin insanlığa faydası olması dileğini aktaran Aydın, yakın gelecekte fikirlerin üretime geçeceğine olan inancını dile getirdi. TTO Direktörü Dr. İlker Köse ise halihazırda 750 civarında araştırma projesi ile ilgilendiklerini kaydetti. Konuşmaların ardından, patent ve tasarım başvurularında bulunan akademisyenlerimize teşekkür plaketleri sunuldu.

Son Güncelleme Tarihi: 03/03/2023 - 10:31