Medipol Üniversitesi Haberler Dinçer: İnsan ve inovasyonla ekonomik başarı yakalanabilir Dinçer: İnsan ve inovasyonla ekonomik başarı yakalanabilir

29.03.2018

Medipol Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Bilgiden Teknolojiye Uzanan Yolda İnovasyon Konferansı’nda konuşan TÜBA Enerji Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Dinçer, insan ve inovasyon bir ara..

d

Medipol Üniversitesi Kalite Komisyonu tarafından ‘Bilgiden Teknolojiye Uzanan Yolda İnovasyon Konferansı’ düzenlendi. Güney Kampüs Konferans Salonunda yapılan konferansın açış konuşmasını Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk gerçekleştirdi. Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabahattin Aydın ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Ceran’ın da takip ettiği konferansa, TÜBA Enerji Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Dinçer konuşmacı olarak katıldı. Prof. Dinçer, Ar-Ge ve inovasyon kapsamında Kanada’da Ontario Üniversitesinde yapılan çalışmalara ve dünyadaki yeni araştırma merkezi konseptine yönelik bilgiler aktardı. Üniversitelerin öğrencilere vizyon kazandırması, eleştirel düşünce kabiliyetlerini geliştirmesi ve üretkenlik kazandırması gerektiğini belirten Dinçer şöyle dedi: “Ar-Ge ve inovasyonda belirli stratejik hedefler doğrultusunda projelerin tanımlanarak fonlanması gerekir. İnovasyonda motivasyon, insan faktörü, politikaların doğru yönlendirilmesi, ortak hedefe yönelme ve hayata geçirilmesi de oldukça önemli. İnsan ve inovasyon bir araya geldiğinde ekonomik başarı yakalanacaktır. Teknolojiyi geliştiren devletler pazar payını artırarak ekonomisini sağlamlaştırıyor. Bu yüzden inovasyon, günümüzün en önemli unsuru.”

YENİLENEBİLİR ENERJİ ÇALIŞMALARI REFERANS ALINIYOR

Akademik hayatını Kanada Ontario Üniversitesinde sürdüren Prof. Dr. İbrahim Dinçer’in yenilenebilir enerji alanında yaptığı çalışmalar uluslararası bilim çevreleri tarafından referans kabul ediliyor. TÜBA Enerji Çalışma Gurubu Başkanlığını da yürüten Dinçer, Kanada’nın ‘Bilim Nobel’i olarak değerlendirilen ‘The Premier’s Research Excellence Award’ dahil çok sayıda bilim ödülünün sahibi

Son Güncelleme Tarihi: 03/03/2023 - 10:48