Medipol, 21 kamu hastanesini akredite etti

26.10.2017

Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri Topluluğu (HIMSS)’in Türkiye’deki çalışmalarını yürüten Medipol Üniversitesi, 26 kamu hastanesinin “HIMSS EMRAM Seviye 6” kriterlerine uygun olduğunu teyit etti.

1

Türkiye’deki kamu hastanelerinde bilişim teknolojilerini yaygınlaştırmak için yapılan “Dijital Hastane Değerlendirme Projesi” ilk sonuçlarını verdi. Hastane Bilgi Yönetim Sistemleri Topluluğu (HIMSS)’in çalışmalarını yürüten Medipol Üniversitesi, 2017 yılında düzenlenen çalıştay ve eğitimlerden sonra 26 kamu hastanesini yerinde ziyaret ederek HIMSS EMRAM Seviye 6 kriterlerine uygunluklarını teyit etti. Medipol Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Direktörü Yrd. Doç. Dr. İlker Köse koordinatörlüğünde yapılan çalışmada dijital olanakların hasta güvenliği ve sağlık hizmeti kalitesi için ne derece kullanıldığı değerlendiriliyor. Ankete dayalı seviye belirleme modeliyle yapılan değerlendirmelerde 6. ve 7’nci seviyeye gelebilmiş hastaneler akredite ediliyor. Çalışma kapsamında her gün birkaç hastanenin ziyaret edildiğini belirten Köse, “Ülkemizde 6. seviyedeki hastane sayısının yıl sonundan önce 100’e ulaşacağını tahmin ediyoruz. Üniversitemizdeki sağlık hizmeti kalitesinin de artmasına katkı sağlayacak bu önemli projede Medipol ailesi olarak yer aldığımız için gurur duyuyoruz” dedi.

Son Güncelleme Tarihi: 08/03/2023 - 11:21