Harvard’lı genç araştırmacı tecrübelerini Medipol öğrencileriyle paylaştı

25.04.2017

Harvard Üniversitesinde ‘postdoctoral fellow’ unvanına sahip en genç araştırmacı olan Dr. Mehmet Furkan Burak, yurt dışı tecrübelerini Medipol Üniversitesi öğrencilerine anlattı.

d

Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesinde görev yapan Dr. Mehmet Furkan Burak, Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencileriyle buluştu. Kavacık Güney Yerleşkesinde gerçekleşen konferansta Burak, yurt dışı araştırma tecrübelerini ve staj imkânlarını öğrencilere anlattı.  Harvard Üniversitesinde ‘postdoctoral fellow’ unvanına sahip olan en genç araştırmacı olan Dr. Burak, Harvard’a kabul edilmenin düşünülenin aksine zor olmadığını söyledi. Öğrencilere “Başkalarının hayalleri için çalışmak istemiyorsanız kendi hayallerinizin peşinde koşmanız gerekir” diye tavsiyede bulunan Burak, konferansın sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Dr. Mehmet Furkan Burak, bir süredir Türk İnovasyon Merkezinin başdanışmanlığını ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığının Birleşik Devletler temsilciliğini üstleniyor.

Son Güncelleme Tarihi: 08/03/2023 - 15:21