Ukrayna'dan Yatay Geçiş ve Özel Öğrencilik Başvuruları

11.04.2022

Ukrayna'dan yatay geçiş ve özel öğrenci başvuruları ile ilgili bilgiler aşağıda yer almakta olup başvurular doğrudan ilgili fakülteler ve yüksekokul tarafından alınacaktır.*

Yatay Geçiş Başvuruları*

Özel Öğrencilik Başvuruları*

• Yatay geçiş şartlarını sağlamayan öğrencilerin 11-15 Nisan 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar,
  • Yatay geçiş başvurusu yapan ancak yararlanamayan öğrencilerin ise 26-29 Nisan 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar

özel öğrencilik için gerekli belgelerle beraber ilgili fakülte / yüksekokula başvuru yapması gerekmektedir.

(*Detaylı bilgiye butonlardaki "+" işaretlerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.)

Başvuru Tarihi

11/04/2022 - 15/04/2022

Sonuçların İlanı

20/04/2022

Asil Kayıtlar için Kayıt Tarihi

21/04/2022 - 22/04/2022

Yedek Kayıtlar için Kayıt Tarihi

25/04/2022

Başvuru bilgisi için TIKLAYINIZ.

Başvuru formu için TIKLAYINIZ.

Kontenjan bilgisi için TIKLAYINIZ.

(Yabancı uyruklu öğrenciler için yatay geçiş kontenjanı bulunmamaktadır.)

Ücretler için TIKLAYINIZ.

Başvuru Evrakları

• Lise Diploması fotokopisi ya da Lise Mezuniyet Belgesi
  • Nüfus Cüzdanı fotokopisi
  • ÖSYM / YKS Yerleştirme Sonuç Belgesi
  • Yerleştirme puanlarını gösterir ÖSYS/YKS sonuç belgesi
  • Varsa Muadil Belge
  • Onaylı Orijinal Transkript ve Türkçe Çeviri Transkript
  • Onaylı Orijinal Ders İçerikleri ve Türkçe Çeviri Ders İçerikleri
  • Öğrenci Belgesi
  • Varsa hazırlık okuduğunu gösteren belge
  • Vesikalık Fotoğraf
  • Üniversiteye başlanılan yılı gösterir belge
  • Pasaport Fotokopisi
  • E-devlet üzerinden alınan Giriş-Çıkış Kaydı
  • Liseyi yurt dışında tamamlamış adaylar için “Lise Denklik Belgesi”
  • Ukrayna’daki üniversitenin Yükseköğretim Kurulu tarafından tanındığını gösterir belge(*)

(*Bu belgeye e-devlet üzerinden ulaşılabilmektedir. "http://okultanima.yok.gov.tr" internet adresinden T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile sisteme giriş yaparak sorgulama yapılabilmektedir.)

Başvuru bilgisi için TIKLAYINIZ.

Başvuru formu için TIKLAYINIZ.

Kontenjan bilgisi için TIKLAYINIZ.

(Yabancı uyruklu öğrenciler için özel öğrenci kontenjanı bulunmamaktadır.)

Ücretler için TIKLAYINIZ.

Başvuru Evrakları

• Lise Diploması fotokopisi ya da Lise Mezuniyet Belgesi
  • Nüfus Cüzdanı fotokopisi
  • ÖSYM / YKS Yerleştirme Sonuç Belgesi
  • Yerleştirme puanlarını gösterir ÖSYS/YKS sonuç belgesi
  • Varsa Muadil Belge
  • Onaylı Orijinal Transkript ve Türkçe Çeviri Transkript
  • Onaylı Orijinal Ders İçerikleri ve Türkçe Çeviri Ders İçerikleri
  • Öğrenci Belgesi
  • Varsa hazırlık okuduğunu gösteren belge
  • Vesikalık Fotoğraf
  • Üniversiteye başlanılan yılı gösterir belge
  • Pasaport Fotokopisi
  • E-devlet üzerinden alınan Giriş-Çıkış Kaydı
  • Liseyi yurt dışında tamamlamış adaylar için “Lise Denklik Belgesi”

***Zorunlu hazırlık sınıfı bulunan programlara yatay geçiş ve özel öğrenci olarak kabul edilen ve muafiyeti olmayan öğrenciler için İngilizce Hazırlık Muafiyet Sınavı aşağıdaki tarihlerde, Kavacık Yerleşkesi, Kuzey Kampüs, A Blok, 2. Kat, A204 numaralı Amfide saat 11:00'da yüz yüze gerçekleşecektir.

Kesin Kayıt öğrenciler için  : 21.04.2022 Perşembe günü
Yedek Kayıt öğrenciler için : 25.04.2022 Pazartesi günü

Sınavın şekli ve içeriği ile ilgili bilgi süreçte bu alana eklenecektir.

Dil Okulu İletişim: [email protected]

Ukrayna-Rusya Savaşı Nedeniyle Ukrayna’daki Yükseköğretim Kurumlarında Eğitim Gören Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Öğrenciler ile Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Ülkemizdeki Yükseköğretim Kurumlarına Yatay Geçişleri ve Özel Öğrencilik İşlemleri​  için TIKLAYINIZ.

Ukrayna’daki yükseköğretim kurumlarında eğitim gören Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrenciler ile yabancı uyruklu öğrencilerin ülkemizdeki yükseköğretim kurumlarına yatay geçişlerine ve özel öğrenci olarak eğitimlerine devamlarına ilişkin şartlar ile ilgili kısa soru ve cevaplar için TIKLAYINIZ.

Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınan Ukrayna’daki yükseköğretim kurumları için TIKLAYINIZ.

Yıllara Göre ÖSYS / YKS Kılavuz Bilgileri ve sıralama kuruluşları aşağıdaki linklerde yer almaktadır.

• 2021-Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu  için TIKLAYINIZ.

• 2020-Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu için TIKLAYINIZ.

• 2019-Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu TIKLAYINIZ.

• 2018-Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu için TIKLAYINIZ.

• 2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu için TIKLAYINIZ.

• 2016-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu için TIKLAYINIZ.

• 2015-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu için TIKLAYINIZ.

• 2014-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu için TIKLAYINIZ.

Öğrenci İşleri Dairesi İletişim: [email protected]

Öğrenci Muhasebesi Birimi İletişim: [email protected]

Dil Okulu İletişim: [email protected]

Detaylı ve güncel bilgi için https://www.medipol.edu.tr/ sitesinden yayımlanacak olan duyuruların takip edilmesi gerekmektedir.

Adaylar 444 85 44 numaralı telefondan ve https://www.medipol.edu.tr/universite/ulasim-ve-iletisim linkinde yer alan iletişim bilgileri üzerinden Üniversitemize ulaşabilirler.

Son Güncelleme Tarihi: 17/08/2022 - 16:25