Ana içeriğe atla

Beslenme ve Diyetetik Bölümünün Erasmus+ Projesi devam ediyor

03.06.2024

Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünün ortakları arasında yer aldığı “Building Educational and Research Capacities in Nutrition and Dietetics in Central Asia (BERNICA)” başlıklı Erasmus+ Projesi başarıyla devam ediyor. Proje kapsamında “Yaşam Boyu Öğrenme Modül Eğitimi-II” başarıyla tamamlandı.

 

beslenme

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünün proje ortakları arasında yer aldığı, Uluslararası Kırgızistan Üniversitesinin ise koordinatör olduğu “Building Educational and Research Capacities in Nutrition and Dietetics in Central Asia (BERNICA)” başlıklı Erasmus+ Projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler devam ediyor. Orta Asya’da bulunan ülkelerin beslenme ve diyetetik alanındaki eğitim ve araştırma kapasitesini geliştirmeyi hedefleyen proje kapsamında üniversitemizden akademisyenler Orta Asya’da eğitimler gerçekleştirdi. Bu kapsamda 26 Mart ve 24 Mayıs tarihlerinde Doç. Dr. Indrani Kalkan başkanlığında, FH JOANNEUM ile ortak olarak yapılan “Yaşam Boyu Öğrenme Modül Eğitimi-II” başarıyla tamamlandı. Eğitimde, “Beslenme Durumunun Saptanması” adına Dr. Öğr. Üye. Eda Keskin, “Besin Alımı Değerlendirme Teknikleri: Dijital Araçlar ve Son Yenilikler” konusunda ise Öğr. Gör. Merve Güney Coşkun eğitmen olarak yer aldı. Eğitimde Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Tacikistan’dan üniversitelerin temsilcileri yer aldı

ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK
Konuyla ilgili açıklama yapan Doç. Dr. Indrani Kalkan, “Proje kapsamında gerçekleştirilen bu etkinlik, Orta Asya’da beslenme ve diyet alanında eğitim ve araştırma kapasitesinin artırılmasına önemli katkılar sağlıyor. İstanbul Medipol Üniversitesi olarak bu projede yer almaktan büyük mutluluk duyuyor ve gelecekteki etkinliklerle projeyi daha ileri taşımayı hedefliyoruz.” dedi. Eğitimin sonunda, partner üniversiteler “Yaşlılarda Malnütrisyon, Diyet Kalite Skorları ve Orta Asya Beslenme Alışkanlıkları, Obezitede Beslenme Durumu Saptama Araçları, Klinik Pratikte Biyoempedansometrinin Önemi” gibi çeşitli konularda sunumlar gerçekleştirdi.

Son Güncelleme Tarihi: 03/06/2024 - 16:54