‘Down Sendromlu Bireyler için Bağımsız Yaşam’ atölyesi düzenlendi

23.05.2024

İstanbul Medipol Üniversitesi Eğitim Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen ‘Down Sendromlu Bireyler için Bağımsız Yaşam’ atölyesinde öğrencilerimiz Down Sendromlu bireylerle bir araya geldi.

7

İstanbul Medipol Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü ile Türkiye Down Sendromu Derneği (TDSD) tarafından “Down Sendromlu Bireyler için Bağımsız Yaşam Atölyesi” düzenlendi. Güney Kampüs’te düzenlenen etkinliğe Down Sendromlu Beyzanur Erdoğan ile Emre Gürcan, TDSD Eğitim Koordinatörü Psikolog Emin Mansurgüler ve TDSD Eğitim Uzmanı Klinik Psikolog Miraç Turhal konuşmacı olarak katıldı. Gazeteci Uğur Becerikli ve Dr. Yeşim Ünveren’in de takip ettiği programda Beyzanur Erdoğan iş yaşamına ilişkin deneyimlerini, Emre Gürcan ise TDSD Bağımsız Yaşam Programı’na dair katılımcılara bilgi verdi. Programda Mansurgüler ile Turhal da TDSD’nin çalışmalarıyla ilgili bilgi aktardı. Etkinliğin sonunda Eğitim Fakültesi öğrencileri ve Down Sendromlu bireyler için bağımsız yaşam becelerini geliştirecek atölye çalışması gerçekleştirildi. İnteraktif yapılan atölyede öğrenciler katılımcılarla tanışma fırsatı elde etti.

Son Güncelleme Tarihi: 23/05/2024 - 14:06