Ana içeriğe atla

HEPDAK akreditasyonu, düzenlenen törenle kutlandı

14.05.2018

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünün HEPDAK tarafından akredite edilmesi, düzenlenen törenle kutlandı. Törende konuşan Rektör Aydın, HEPDAK tarafından akred..

s

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünün Hemşirelik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (HEPDAK) tarafından akredite edilmesi düzenlenen törenle kutlandı. Sunuculuğunu Öğr. Gör. Dr. Pınar Irmak Vural’ın üstlendiği törene başta Rektörümüz Prof. Dr. Sabahattin Aydın, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ömer Ceran ve HEPDAK Temsilcisi Doç. Dr. Dilek Özmen olmak üzere fakülte dekanlarımız, enstitü ve MYO müdürlerimiz ile öğrencilerimiz katılım gösterdi. Güney Kampüs Konferans Salonunda düzenlenen törenin açış konuşmasını Hemşirelik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nihal Sunal, HEPDAK Temsilcisi Doç. Dr. Dilek Özmen ve Hemşirelik Bölümü Öğrenci Temsilcisi Hatice Yılmaz yaptı. Açış konuşmasında HEPDAK tarafından akredite edilme sürecini anlatan Dr. Sunal, akredite edilen ilk vakıf üniversitesi olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Hemşirelik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yapan HEPDAK’ın temsilcisi Doç. Dr. Dilek Özmen ise Türkiye’de hemşirelik eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine, daha iyi eğitilmiş hemşireler yetiştirilmesine ve toplumun sağlığının geliştirilmesine katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi.

“MEDİPOL AİLESİ BÜTÜN İSTEKLERİ YERİNE GETİRDİ”
Törende söz alan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdoğan Kunter, akredite sürecinde imkanlar çerçevesinde HEPDAK’ın bütün isteklerini yerine getirdiklerini söyledi. Üniversitedeki bütün programlar adına mutluluk duyduğunu kaydeden Prof. Kunter, bu süreçte hem bireysel hem de üniversite olarak büyük tecrübe edindiklerini ifade etti. Rektörümüz Prof. Dr. Sabahattin Aydın da Hemşirelik Bölümünün HEPDAK’a akredite olmasının diğer bölümler için de motivasyon sağlayacağını söyledi. İstanbul Medipol Üniversitesinin insan yaşamı ile kıyaslandığında daha yolun başında olduğunu kaydeden Prof. Aydın, bu dönemi motivasyon aracına çevirdikleri takdirde büyük atılım yapabileceklerini söyledi. Tören, Doç. Dr. Dilek Özmen’in akreditasyon belgesini Rektörümüz Prof. Dr. Sabahattin Aydın’a takdim etmesi ve HEPDAK sürecine katkı sağlayan akademisyenlere teşekkür plaketi verilmesiyle sona erdi.

Son Güncelleme Tarihi: 03/03/2023 - 10:03