Medipol, IFLA 2024’ün açılışına ev sahipliği yaptı

01.09.2024

Uluslararası Peyzaj Mimarları Federasyonunun (IFLA) 60. Dünya Kongresi, İstanbul Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Programının ev sahipliğinde başladı. "Dünya için Kırmızı Kod" teması ile yapılacak olan kongrede, artan afetler başta olmak üzere iklim krizinin etkilerine karşı alınabilecek önlemler masaya yatırılacak.

IFLA1

İstanbul Medipol Üniversitesi, 4-6 Eylül 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek Uluslararası Peyzaj Mimarları Federasyonunun (IFLA) 60. Dünya Kongresi’nin açılış programına ev sahipliği yaptı. Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü tarafından düzenlenen etkinlikte, Güney Kampüs B4 katında kokteyl, B5 katında ise workshop gerçekleştirildi. TMMOB Peyzaj Mimarları Odası’nın organizasyonunda düzenlenen kongreye, Türkiye’nin yanı sıra 80 farklı ülkeden yaklaşık 2 bin uzman katılım gösterecek. Kongrenin ana teması olan “Dünya için Kırmızı Kod”, iklim krizinin yıkıcı etkilerine karşı peyzaj mimarlarının oynadığı kritik rolü öne çıkarıyor. İnsanlığı çevresel krizlerin yol açtığı problemleri önlemek için acil eyleme çağıran organizasyon, İstanbul Kongre Merkezi’nde devam edecek. İstanbul Medipol Üniversitesinin akademik paydaşı olduğu prestijli kongrede; uygulayıcılar, girişimciler, eğitimciler, araştırmacılar, öğrenciler, gazeteciler ve peyzaj mimarlığının toplum, ekonomi ve kültür üzerindeki etkisiyle ilgilenenler, kentlerin ve doğal alanların dayanıklılığını artırmaya yönelik çözüm önerilerini tartışacak. Kongre boyunca; iklim değişikliği, taşkınlar ve doğal afetlerle mücadelede peyzaj mimarlarının giderek artan önemi, çeşitli oturumlarda ele alınacak.

Son Güncelleme Tarihi: 01/09/2024 - 13:15