Ana içeriğe atla

Medipol’den çocukların gelişim yolculuğuna destek

04.09.2024

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi tarafından yürütülen ve Toplumsal Katkı Komisyonu tarafından desteklenen “7-12 Yaş Ergenliğe Doğru Gelişim Adımları” başlıklı proje başarıyla tamamlandı. Proje ile çocukların sosyal, duygusal ve bilişsel gelişimlerinin desteklenmesi amaçlandı.

TKK

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Programı tarafından yürütülen ve Toplumsal Katkı Komisyonu tarafından desteklenen “7-12 Yaş Ergenliğe Doğru Gelişim Adımları” başlıklı proje 10 hafta süren yoğun bir programın ardından tamamlandı. Bahçelievler Şeyh Zayed Çocuk Evleri Sitesi’nde devlet koruması altında bulunan 7-12 yaş arasındaki çocuklara yönelik yapılan projede, sosyal-duygusal gelişimi destekleyen atölye çalışmalarıyla birlikte bilişsel, dil-iletişim ve fiziksel beceriler üzerine odaklanıldı. Proje kapsamında çocukların akranlarıyla olumlu ilişkiler geliştirmeleri, duygularını tanıma, anlamlandırma ve ifade etme becerilerinin artırılması hedeflendi. Ayrıca özdüzenleme ve otokontrol becerileri konusunda farkındalık oluşturularak çocukların bütünsel gelişimine katkı sağlandı.

ÖĞRENCİLER TEORİK BİLGİLERİ UYGULADI
Proje aynı zamanda Çocuk Gelişimi Programı’nda eğitim gören lisans öğrencilerine teorik bilgilerini uygulama fırsatı sundu. Prof. Dr. Arzu Yükselen, Öğr. Gör. Pervin Baysan, Öğr. Gör. Aziz Küçükkelepçe ve Arş. Gör. Münevver Emir’in danışmanlığında gerçekleşen proje, çocukların geleceğine yönelik olumlu adımlar atmalarına destek olmayı amaçlarken onların bütünsel gelişimine katkı sağladı.

Son Güncelleme Tarihi: 04/09/2024 - 16:58