'DESERT' için tanıtım toplantısı gerçekleştirildi

24.06.2024

Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden akademisyenlerin yer aldığı “Diet and Exercise Strategies for Equity in Rural Territories- DESERT)” başlıklı Avrupa Birliği Projesi’nin tanıtımı gerçekleştirildi.

deserthaber1

İstanbul Medipol Üniversitesi, Zaragoza Üniversitesi (İspanya) ve Evora Üniversitesi (Portekiz) iş birliğinde yapılacak olan “Kırsal Alanlarda Diyet ve Egzersiz Eşitlik için Stratejiler (Diet and Exercise Strategies for Equity in Rural Territories- DESERT)” başlıklı Avrupa Birliği Projesi’nin tanıtımı gerçekleştirildi. Türkiye, İspanya ve Portekiz’den araştırmacıların koordine edeceği projenin yürütücülüğünü Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümünden Doç. Dr. Indrani Kalkan üstleniyor. Projede üniversitemizden Prof. Dr. Gülgün Ersoy, Dr. Öğr. Üyesi Merve Pehlivan ile Öğr. Gör. Fatma Elif Sezer ise araştırmacı olarak yer alıyor. Üç yıl sürecek olan proje kapsamında sağlık, sosyal yardım, eğitim ve telekomünikasyon gibi temel hizmetlerin sınırlı olduğu kırsal alanlarda egzersiz ve beslenme yoluyla sağlık eşitliğinin teşvik edilmesi planlanıyor. Bu doğrultuda Teruel (İspanya), Alto Alentejo (Portekiz) ve Türkiye’den Orta Anadolu’da gelişim sağlanacak adımların atılması hedefleniyor. Projede kırsal alanlarda yaşayan insanlar ve ilgili işletmelerle koordineli şekilde çalışılarak ihtiyaçlar belirlenecek ve bu ihtiyaçlara yönelik beslenme ve egzersiz stratejileri geliştirilecek.

Son Güncelleme Tarihi: 24/06/2024 - 15:42