‘Bugünün girişimcisi, problemi görüp çözüm üretebilendir’

21.11.2018

İstanbul Medipol Üniversitesinde düzenlenen ‘Girişimcilik 4.0 Zirvesi’nde yeni iş modelleri, teknoloji, inovasyon ve girişimcilik farklı boyutlarıyla ele alındı. Zirvede konuşan TİM-TEB Girişim Evi..

d-8db

İstanbul Medipol Üniversitesi Girişimcilik ve İnovasyon Kulübü tarafından “Girişimcilik 4.0 Zirvesi” düzenlendi. Güney Kampüs Konferans Salonunda düzenlenen zirveye Arduino IoT Geliştiricisi Umut Erkal, TİM-TEB Girişim Evi Yöneticisi Uraz Yekeler, Atlas Corps’tan Selma Bardakçı, Güvensan Tesis Hizmetleri CEO’su Münteha Adalı ve Yazar Hakan Okay konuşmacı olarak katıldı. Zirvede girişimcilik, yeni iş modelleri, teknoloji ve inovasyon konuları farklı boyutlarıyla ele alındı. Zirvede ilk sözü alan Umut Erkal, ayakları yere basan teknolojik fikirlerin daha önce yapılmış olsa bile getirdiği yenilikle ticarileşebileceğini söyledi. Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Erkal, girişimcilerin ‘fikirlerim çalınır’ korkusuyla ya da ‘nasıl olsa yapılmıştır’ diyerek iş fikirlerini ortaya atmaktan çekinmemeleri gerektiğini ifade etti. TİM-TEB Girişim Evi Yöneticisi Uraz Yekeler ise yeni nesil girişimcilikte problemi görüp çözüm üretmenin önemli olduğunu kaydetti. Girişimcilerin tek başlarına başarıya ulaşmalarının zor olduğunu belirten Yekeler, girişimciliğin bilgi, sermaye, deneyim ve dünyayı takip etme vizyonu ile bağlantılı olduğunun altını çizdi.

Son Güncelleme Tarihi: 01/03/2023 - 15:28