Erol Başar Medipol’de ders verecek

10.10.2016

Elektrofizyoloji alanında otorite isim Prof. Dr. Erol Başar, 28 Ekim’den itibaren Medipol Üniversitesi’nde ders verecek. Prof. Başar’ın 5 hafta boyunca yeni kitabı “Bellek”ten işleyeceği derslere i..

52e-ead167f78ca4-Erol_Basar.JPG

Elektrofizyoloji alanında “Uyarılmış EEG Beyin Dalgaları Teorisi” ile yazdığı kitaplar ve yaptığı araştırmalarla dünyada beyin osilasyonları alanında öncülerden biri olarak kabul edilen Prof. Dr. Erol Başar, 28 Ekim’den itibaren Medipol Üniversitesi’nde ders verecek. Türkiye’de ilk biyofizik kürsüsünü kuran kişi olan Prof. Başar, 5 hafta boyunca yeni kitabı “Bellek” üzerinden ders işleyecek. Dersler Cuma günleri saat 14.00-15.30 saatleri arasında Kavacık Kampüsünde yer alan REMER Konferans Salonu’nda yapılacak. Derslere konuya ilgili duyan herkes katılabiliyor. Derslerin içeriği ile ilgili açıklama yapan Prof. Başar, “Bugün Nörobilim dünyasındaki araştırmalarda büyük bir tırmanma gösteren “Brain Oscillations and Connectivity” kavramları 1970’li yıllarda ilk olarak Hacettepe Üniversitesi Biyofizik Enstitüsü’nde geliştirildi ve yayınlandı. Bu uzun 40 yıllık deneyimin üç yıl evvel Brodmann Beyin Haritalarını zenginleştirmek için İstanbul Kültür Üniversitesi Beyin Araştırma Merkezi’nde yeni bir sentez yapıldı. Bu sentez yavaş bir şekilde yeni bir fonksiyon haritalanmasına dönüşmektedir. Bu yeni kavramın uygulanması ile bellek konusunda yeni bir kavram veya yeni bir model ortaya çıkmaktadır. Bu kavrama ulaşmak için “In search for the Macro Engram” adlı bir araştırma yolculuğu ortaya çıkmaktadır. Bellek araştırmalarında sıklıkla kullanılan Engram kavramını bütün beyinde yayılmış "Macro-Engram" kavramına değiştirmeye çalışıyoruz. Bu konuda önemli bellek araştırıcıları A. Luria ve J. Fuster’in önemli önerileri vardır. Bu konuda büyük olasılıkla ilk Nörofizyolojik ölçüm ve matematiksel değerlendirme yapmış oluyoruz.” diye konuştu.

Son Güncelleme Tarihi: 10/03/2023 - 10:32